מודעות

מנות גורמה של פירות יבשים

    בזמן האחרון אנו עדים למנות פתיחה כמו במסעדת גורמה. לפעמים זה מלחיץ כאשר צריך לארח ולספק מזון, שכן הציפיות כבר נהפכו לגבוהות, אך בכתבה זו נספק לכם רעיון אחד, למנת פתיחה שתרשים את כל חבריכם ובני משפחתיכם, ובנוגע למאמץ? אפסי! ניתן להגיש את זה כסלסלת פירות יבשים, רק שמדובר בסלסלת פירות משודרגת ומפתיע מתמיד.

     

    פירות יבשים בכלל יכולים להוסיף למנות השונות ה"רגילות שלנו" ולהפוך אותן למנת גורמה איכותי. אורז בסמטי לדוגמה, שאוכלים בצהריים ביחד עם שניצל ופירה, יכול להפוך למנה להגשה בארוחה רשמית כאשר מוסיפים לו פירות יבשים, אגוזים ותבלינים שונים במהלך הבישול, פיסטוקים, אגוזי מלך וצנוברים גם כן יכולים להוסיף טעם רב ומרקם חדש לאורז רגיל מן השורה.

    אפילו לפוייקה ניסינו להוסיף פירות יבשים והופתענו לטובה במיוחד. הטעם החדש שנוצר לפויקה הפך אותו כבר ליותר מגורמה, והמנה הוגשה בארוחת שישי משפחתית. משמשים ושזיפים מיובשים, יחד עם תמרים הוספו למתכון המסורתי של הפוייקה המבושל על מדורה בסיר פלדה כבד והפכו אותו למנה אגדית שגרפה מחמאות.

    פירות יבשים בעוגות כבר הפך להיות דבר מן השורה, אך עוגיות מרוקאיות בתוספת אגוזים טחונים עשו את העבודה. פקאנים ואגוזי מלך גרוסים הפכו עוגיות אלו לדבר נפלא, שגם כן גרף מחמאות רבות כשנאפה.

    אז מה צריך בשביל המנה הראשונה עליה דובר כה רבות?

    -          פירות יבשים, תמרים, תאנים, וכו'

    -          גבינת עיזים חצי קשה (פרומג')

    -          אבקת אספרסו

    -          אגוזי מלך

    וכמה נצטרך להשקיע מזמננו?

    אז זהו, שלא הרבה. מוציעים את הגלעין מהפירות ובמקומו נוסיף מעט מהגבינה. בגבינה, נשקיע את אגוז המלך כך שיראו אותו מבחוץ. על כל זה נפזר ממעל אבקת אספרסו. זה פשוט מדהים עד כמה מוצרי קפה יכולים להוסיף למנות אוכל, ובפרט למנה הזו.  אתם מוזמנים לטעום ולהנות. אבקת אספרסו נותנת טאצ' קולינרי איכותי בחיך ומעלה חיוך לטועמים כאשר ניתן לבחור את התמהיל השונה של הקפה ואת הארומה המתבקשת למנה.


נסו גם: