מודעות

מתכונים מנצחים בשילוב יינות ישראלים

    מומחים וחובבי יין מושבעים טוענים כי לכל מאכל יש את היין המתאים לו וכי בחירה שגויה ביין אשר אינו מתאים לסוג המאכל תגרע מטעמו. מטרתו של מאמר זה היא לעזור לקהל הקוראים לבצע את אותה התאמה מושלמת של יינות ישראל אל המאכלים אותם מתכננים לבשל לארוחות חג, ארוחות שישי ואירועים שונים.

    היין ומקומו אצל הישראלים

    ליין יש מקום של כבוד עוד מימים ימימה והוא כונה עוד על ידי הרומאים 'המשקה של האלים'. בישראל קיים כבוד ליין והיכרות איתו עוד במשך דורות, כיוון שהיין האדום המתוק משמש כיין קידוש בארוחות חג ושישי. בשנים האחרונות סוגים של יינות ישראל החלו תופסים מקום של כבוד ברשימת היינות ורבים מחליטים לוותר על יין תוצרת חוץ ולבחור ביין כחול לבן. הסיבות לכך רבות, אך שתי הסיבות העיקריות נעוצות באיכות הנפלאה של היינות והמחיר הנמוך והמשתלם שלהם בהשוואה אל יינות שמיובאים מיקבים של מדינות שונות ברחבי העולם. אם בעבר, השימוש העיקרי של היין היה כיין קידוש, כיום יש מודעות גדולה מאוד לכל הקשור אל העולם הקולינארי ורבים משתמשים בו לבישול והכנת קינוחים שונים.

    מבשלים עם יין

    הישראלים אוהבים לאכול הכל מהכל עד כי נדמה שהם אחד העמים הפתוחים ביותר בכל הקשור אל סגנונות קולינאריים שונים.  הסיבה יכולה להיות נעוצה בכך שמדובר על מדינה אליה נאספו יהודים ממדינות שונות שהביאו איתם מאכלים עדתיים שונים. דבר זה גרם לפתיחות לעולם הקולינארי הרחב ולשימוש ביין בכמעט כל תבשיל אותו מכינים. רבים משתמשים ביינות שונים לבישולי קדרה, בישולים של מאכלים קרים, בישול של בשרים, הטמעתו בקינוחים שונים ונראה כי הרשימה עוד ארוכה. מתכוני מאכלים בהם מעזים לשלב יינות שונים בדרך כלל מקבלים טעם מעודן ושונה מאשר תבשילים אחרים ורבים טוענים כי השימוש ביין בעת בישול הוא דבר ממכר.

    מתכונים לפי סוג היין

    חשוב לקחת בחשבון כי ישנם סוגים שונים של יינות, אם מדובר על יינות לבנים ואדומים, יבשים חצי יבשים או מתוקים וישנם מתכונים בהם יש הוראות ברורות לגבי סוג היין אותו ניתן לשלב בעת בישול התבשיל. כמובן שגם היין אותו מגישים לצד התבשיל חשוב מאוד, בייחוד אם בתבשיל כבר שולב יין ישראלי זה או אחר.יש מתכונים מנצחים, כמו למשל מתכוני דגים בהם ניתן לשלב כוס עד שתיים של יין לבן, בשר בקר מבושל ביין אדום, מרקים שונים עם יין לבן ומגוון מתכונים נוספים.

    לסיכום, נכון להיום רבים בוחרים לבשל מתכונים בהם הם משלבים סוגים שונים של יינות ישראלים. אלו טוענים כי מדובר על מתכונים מנצחים בהם התבשילים יוצאים עם ניחוח מיוחד וטעם יוצא מן הכלל. דבר אשר אינו סותר בחירה של יין ישראלי איכותי גם לצד הגשת הארוחה לחוויה המושלמת.

     

     


נסו גם: